Verslagen en recenties

10 novermber 23, er waait een druilerige regen over Antwerpen Linkeroever. 

   Vanavond gaat in de grote Sint Anna-ten-Drieën-kerk Scenes of Sounds & Silence in première, een muzikale evocatie van de hand van Bart, die tekst schreef bij het fotografisch werk van Indra Laenens. Met deze laatste als verteller keken de 200 aanwezigen naar een mozaïek van muziek, vertelling en fotowerken. 
Bij het binnenkomen van de zaal werd het publiek opgewacht door levensgrote cut-outs van Les Voix Perdues, in volledige oorlogstenue. Sfeervol verlicht kwam de grootsheid van deze zaal helemaal tot zijn recht, en vanaf de eerste tonen van de muziek van Les Voix Perdues werden de mensen in het verhaal gezogen. Kleine schetsen van oorlogsverhalen, stukjes verdriet, hoop, gemis, angst... Ze werden door de verhalen en de muziek zinvol gekoppeld aan het sterke fotografisch werk van Indra.

   Na een kleine 2 uur werd het publiek vergast op een drink en een soldatenkoek in het SAC. Een geslaagde première, en misschien maken we er in de toekomst een reeks voorstellingen van... 

Recenties:
"Wat een stemmig geheel! Ik zat helemaal mee in het verhaal!" C. Vandevoorde
"Kippenvel-momentje, wanneer jullie midden het publiek een versie brengen van 'The Rhyme of Nomansland'" D. Verhaevert
"Na al die keren dat ik jullie zag, blijft dit heel pakkend en vernieuwend!" H. Peeters

11 novermber 23, hartje stad Antwerpen. Verscholen achter imposante gevels, sommige daterend uit de 15de eeuw, ligt een pareltje van neo-gotiek te wachten op Les Voix Perdues.

   De kapel van Van Celst loopt aardig vol met mensen die zich vergapen aan de rijkelijk versierde plafonds en muren van de kapel. Deze plek is normaal niet open voor het publiek, maar vanavond hebben een kleine 100 mensen geluk: Les Voix Perdues zingt een stemmig vocaal concert voor hen. De liederen voor de pauze zijn allemaal oorlogsliederen, daterend uit of over WO1. Een beetje trager en stiller dan op de studio-opnames galmen ze door de gewijde gewelven. Klanken versmelten en bundelen de verwondering en emotie tot een warm geheel. In een heel close setting, dichtbij de groep, beleven de mensen een heerlijke avond, zeker wanneer, na een korte pauze, de vrolijke muziekjes een glimlach op vele gezichten schildert.

   Verbroederend met een glas en een hapje blikken onze genodigden terug op een magische avond, iets wat de groep maar al te graag beaamt... 

 


Recenties:
"Ik was hier nog nooit geweest, en dan dat concert erbij...? Heerlijk!" R. Teughels
"Heel intiem, in zo'n schitterende ruimte, zo dicht bij elkaar..." T. Uytterhoeven
"Het had best nog langer mogen duren" S. Versavel